Italien 

Der er i dag ca. 35-40 Italienske olier på EU's DOP liste. Men en god Italiensk olivenolie er ikke altid, hvad den udgiver sig for. Italienske producenters dygtige metoder til at blande olier som ikke stammer fra Italien, giver grund til bekymring. Fordi Italienerne er så dygtige til at blande olierne, sælger de mere olie end de selv fremstiller. Italienske producenter som har specialiseret sig i blandingsolier, går gennem ild og vand for at lave et kvalitetsprodukt, som i det store hele ikke ændrer sig fra år til år. Ensartethed er fundamentet til deres kommercielle succes. Nogle af de største producenter af blandede ekstra jomfruolie er Unilever, Carapelli, Monini, Sasso, Farchioni, og Minerva. De største producenter af raffineret olie er Carli, Bertolli og Unilever (Dante). 

Man vil normalt aldrig opleve uoverensstemmelser omkring oliens kvalitet fra de små kendte, privatdrevene plantager, men smagen kan svinge fra år til år.   

Priserne på olie svinger over hele verden, men generelt gælder det at prisen for olivenolie er 3 – 5 gange højere end andre olier.

Italien er den største importør af olivenolie i Europa. Det meste olie bliver indkøbt af store selskaber, som bruger olien som en del af et blandingsprodukt. Efter at olien har gennemgået den nødvendige behandling reeksporteres olien i de fleste tilfælde. 

 

Mishandlet olivenlund i Ligurien

Picture

google analytics